Del    Eksterne artikler og links    Læs min blog    Find mig på Facebook    Følg mig på Twitter    Søg på nu-coaching.dk

ID-Lifecoach og Healer Erik Sigård

At arbejde med dig selv, er din følelsesmæssige livsforsikring

sensitive mennesker- problematiske relationer - stress - målsætning - retning i livet - harmoni - følelser - krop

 

Din søgning på sensitiv førte til 16 emner

Særligt sensitive mennesker
Min mission med arbejdet med dig, som er særligt sensitiv, er at hjælpe dig til at få en positiv selvopfattelse, af det at være særligt sensitiv.

25 juli 2012. Tema kursus for særligt sensitive
Onsdag den 25 juli: Tema-kursus: "Sensitive mennesker og selvværd." Jeg har valgt at omdefinere gruppens /gruppernes koncept en smule, så den nu hedder "sensitivitets temakurser".

HSP - Highly Sensitive Person - Særligt Sensitive mennesker
HSP betyder "Highly Sensitive Person" Jeg bruger det danske udtryk "Særligt sensitive mennesker". De 2 udtryk har dog samme betydning.

Særligt sensitive mennesker er ikke kun skrøbelige mennesker
En misforståelse om særligt sensitive mennesker er, at de alle er skrøbelige mennesker, som skal leve en ekstra beskyttet tilværelse. For nogle særligt sensitive mennesker er det måske sandt. Men der findes mange andre sandheder.

Særligt sensitive mennesker på arbejdspladsen
At være særligt sensitiv kan være en udfordring i forhold til arbejdslivet. Det samfund vi lever i sætter i højere og højere grad fokus på sociale kompetencer. Men også på effektivitet, kreativitet på kommando, konkurrence og ansvar for ens eget arbejde.

Grupper for særligt sensitive
Rammen for gruppen, er at vi er 4-5 personer, der mødes en gang om måneden. Der vil være løbende indtag af medlemmer, i det omfang der er plads og vi finder rum til det.

Spot dine sensitive medarbejdere
Artikel på Lederweb.dk: Ifølge forskning er hver femte af os særligt sensitiv. Sensitive mennesker er mere fintfølende og derfor mere disponerede for at få stress, angst eller depression. Til gengæld har de også en høj grad af empati og kreativitet, er ofte intuitive og gode til at fordybe sig. Læs, hvad det vil sige at være særligt sensitiv og få råd om, hvordan du leder sensitive medarbejdere og får nytte af deres styrker.

Særligt sensitive mennesker og grænsesætning
Manglende grænsesætning er efter min mening årsag til de fleste konflikter og personlige problemer. Et lille barn har det på en måde let med grænsesætning. Det bliver ked af det, hvis der er noget der føles ubehageligt eller utrygt. Hvis ellers forældre og omgangskreds er rimeligt empatiske bliver der også lyttet til behovet. Men når vi bliver voksne er det mere kompliceret. Vi påtager os nogle forpligtelser på arbejdsmarkedet, i familien og blandt venner. Samtidig har vi nogle basale behov, for at føle os veltilpas.

Selvbeskyttelse uden selvværd virker ikke
Det nytter ikke, at lære selvbeskyttelsesteknikker som særligt sensitiv, hvis selvværdet ikke er i orden. Som særligt sensitiv kredser tankerne ofte om, hvordan man bliver bedre til at håndtere sociale sammenhænge. De fleste særligt sensitive oplevere, at de bliver drænet, når de har været sammen med mennesker i længere tid

De følsomme trives på kontoret
Artikel fra HK-bladet: Ofte er særligt sensitive mennesker beskæftiget med kreative fag, forskning og socialt arbejde. Men der kan meget vel være mange særligt sensitive på statens kontorer og laboratorier, siger Lise August, der er den danske ekspert udi særlig sensitivitet. Her kommer hendes bud på, hvordan de sensitive klarer skærene og de mange stimuli i disse omskiftelige tider.

Englemennesker. Beskrevet af Asger Lorentsen
Når snakken falder på særligt sensitive mennesker kommer man nogle gange også ind på begrebet englemennsker. Asger Lorenzen har gennem sine åndelige terapier sat fokus på begrebet. Her et videoforedrag med Asger Lorenzen om forskellige typer englemennsker. Asger taler bla. om at englemennesker ikke altid følger den almindelige mennneskelige udvikling. Engemennesker kommer fra engleriget, som er et mere feminint rige. Englemennesker er mere fokuseret på væren, end at nå mål. Det er ikke vigtigt hvad man gør men hvad man er.

nu-coaching
Jeg tilbyder coaching, healing, foredrag og gruppeforløb for særligt sensitive mennesker. Visionen er at skabe fokus på de mange positive egenskaber, der er ved at være særligt sensitiv.

Grupper
Et godt alternativ til individuelle samtaler er grupper. En gruppe består af 3-5 personer. Jeg fastsætter et overordnet tema for gruppen. F.eks. grupper for særligt sensitive mennesker.

Eksterne artikler og links
Hver gang jeg støder på en intessant artikel eller person som beskæftiger sig med selvudvikling, spiritualitet, healing, sensitivitet o.l. vil jeg oprette den her, med en kommentar og anbefaling.

Indadvendte Sarah: »Jeg har altid fået at vide, at jeg skulle tage mig sammen«
Interesant artikel fra Politikken. Syntes det er dejligt når medierne tager emnet sensitivitet op. Har allerede hørt fra flere at de blev berørt af at læse denne artikel.

 

Index

 

Erik1 
Se video i stor størrelse
 
Se video i stor størrelse
 
Se video i stor størrelse
 
Se video i stor størrelse
 

Lyt til foredrag med Psykolog Emilie Jahnnie Sigård om sensitivitet. Foredraget er opdelt i 4 dele.

Se andre videoer om sensitivitet på  HSP-foreningens hjemmeside
Foreningen for Særligt Sensitive Personer i Danmark

Flere videoer med Emilie Jahnnie Sigård
Sitemap